SELAMAT DATANG

Semuga blog ini dapat memberi manafaat bersama demi kelansungan kuasa yang menjamin agama Islam terus menjadi agama resmi negara, bangsa Melayu masih mempunyai tanah airnya sendiri dan yang teramat penting sekali masa depan yang lebih gemilang untuk anak cucu kita. Kerana tugas sebenar kita hari ini adalah menyambung perjuangan mereka terdahulu yang berjuang untuk kita hari ini.

Rabu, 18 Januari 2012

DILARANG ADA DUA KETUA(KHALIFAH)Hadith Rasullullah SAW:

Bermaksud:

Dari Abu Sa'id Al Khudri r.a., katanya Rasulullah s.a.w bersabda; "Apabila dibai'at(diangkat) seorang khalifah tandingan(sehingga terdapat dua khalifah), maka bunuhlah yang terakhir." (Sahih Muslim 1819)

Nyata dan jelas, Rasullullah SAW melarang orang ramai melantik seorang khalifah(ketua) baru, sehingga terjadinya keadaan di mana terdapat dua khalifah(ketua). Dengan adanya 2 orang khalifah(ketua) ini, kedua golongan Islam akan bergaduh dan berperang, akibatnya orang Islam akan hancur.

Ternyata perbuatan pemimpin-pemimpin PAS menubuhkan parti PAS dan melantik seorang ketua untuk menentang UMNO adalah bukan cara Islam dan dilarang oleh Rasullullah SAW.

Sesuatu larangan yang dibuat oleh Rasullullah itu sudah tentu ada hikmahnya. Ternyata tindakan menubuhkan parti PAS telah memecah belahkan umat Islam di Malaysia. Bersesuaian dengan dasar pecah dan perintah pihak British semasa meluluskan penubuhan parti PAS pada ketika itu. Sekiranya tiada langkah segera diambil untuk mengatasi masaalah ini, perbalahan yang kecil akan menjadi besar dan seterusnya menjadi peperangan yang tidak menguntungkan agama Islam.

Sebenarnya pemimpin-pemimpin PAS, adalah manusia yang terlalu mementingkan diri sendiri. Islam hanya dipergunakan saja sebagai alat atau batu loncatan. Mereka bukan benar-benar ingin menubuhkan negara Islam atau mengadakan hukum Islam. Sekiranya mereka jujur, perkara ini boleh dibuat tanpa melanggar larangan hadith tersebut. Apa yang perlu mereka lakukan ialah ramai-ramai menyertai UMNO dan berdakwah kepada orang UMNO(supaya orang UMNO menjadi sama Islamnya macam mereka). Dengan itu mereka boleh menukar matlamat perjuangan UMNO ke arah yang mereka kata betul dan mereka suka. Tetapi apa yang mereka lakukan adalah sebaliknya, mengasing diri dari jemaah dengan membentuk imej yang berlainan dengan jemaah Melayu Islam yang lain. Mereka bukan berdakwah tetapi apa yang mereka lakukan adalah berdakyah mencipta dan menjaja fitnah memburuk dan mempersenda sesama Islam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan